BUDDIES

Tuesday, December 14, 2010

PAS GELABAH DEK KUASA UITM

SALAM ILMUAN TERBILANG


MEREKA TAHU MELAYU ITU ADA KEUNIKKAN
YANG ALLAH KURNIAKAN


Pas mula cuak dan gelabah yang teramat sangat apabila, mereka dilaporkan oleh seorang pelajar UITM bahawa, ada satu program yang mengasak pelajar-pelajar tentang MELAYU.


Artikel ini disiarkan dalam HARAKAH, mengatakan bahawa, program itu ditaja sepenuhnya oleh BTN. Sedari dulu hingga kini, BTN bukan mengasak sentimen Melayu, tetapi BTN memperlihatkan mengenai hal sejarah yang sebenar bagaimana Melayu itu sebagai bumiputera. BTN melahirkan rasa kagum dan bangga kepada Melayu kerana lahir nya di Malaysia, satu negara yang cukup aman dan bertuah.


Tambahan pula, pelajar UITM tu kan melayu dan bumiputera. Apa ke salahnya bercakap mengenai Melayu ??? Kalau dalam ceramah Cina, mereka akan bercakap mengenai kaum mereka. Kalau India pun, akan bercakap mengenai India. 


Adanya PERKASA kerana PERKASA adalah NGO yang menghimpunkan orang Melayu. Dah topiknya tentang Melayu, kene lah panggil NGO Melayu, takkan NGO Cina atau India pulak. aiseyman... Pas dah gelabah la tuuuu...


Ini di akhir petikan artikel :


"Turut memberikan ceramahnya adalah Mufti Perak, Datuk Seri Harussani Zakaria.

Harussani dalam ceramahnya telah cuba mempertahankan pendapatnya bahawa orang bukan Islam tidak boleh membaca ayat-ayat Al Quran "

Apakah PAS ini tidak membaca berita terkini ??? oooo...mungkin PAS hanya baca Harakah saja, dan tertutup dengan berita luar...

Mufti Perak berkata begitu kerana telah difatwakan bahawa, orang bukan Islam tidak dibenarkan membaca ayat-ayat Quran. Dan SAHIH pun. Kenapa nak mempersoalkan lagi ???

Pas memang terdesak kerana PAS tahu, undi mereka telah lari. PAS sengaja mencari pelbagai helah untuk melepaskan diri daripada dirasakan mereka yang bersalah dan buruk perangai dan tindakan.

Kenyataan ini jelas menunjukkan, PAS duduk di bawah tempurung. 



1 comment:

adam said...

Tuan, mintak highlightkan bukti jelas bagaimana media utama digunakan secara senyap-senyap burukkan organisasi yg diketuai Melayu sekaligus org Melayu sendiri.

The Star bahagian Metro semalam melaporkan kisah sedih siap dengan gambar muka sedih lagi satu famili bangsa India yang dibuang dari PPR Desa Tun Razak sebab anak famili ini terkantoi curi kabel (kes curi kabel ini telah berlaku berulangkali yang dilakukan oleh orang yang sama).

Star buat isu ini besar-besaran. Siap ada petikan komen dari Uthayakumar Hindraf lagi.

The Star buat artikel tu bunyinya macam DBKL kejam terhadap orang India. Implikasinya sbb DBKL tu kebanyakannya Melayu maka ini soal perkauman.

Bangsat The Star ni. Buat artikel tak macam suratkhabar yang dah ada nama.

The Star tak laporkan perkara berikut:-

1. Persatuan Penduduk, rukun tetangga dan pihak RELA PPR ini sendiri mahu keluarga India ini keluar dari PPR Desa Tun Razak.

2. Persatuan Penduduk akan bantah jika kunci dan unit yang sama dikembalikan kepada famili ini.

3. 2 keluarga Melayu juga terlibat dengan penyingkiran sebelum ini atas alasan langgar ketenteraman penduduk lain dan atas komplen penduduk lain (keseluruhan keluarga terlibat adalah 3 iaitu 2 melayu dan 1 india). Kedua-dua keluarga tersebut telah keluar dari unit tersebut sebelum ini. Mana pembelaan The Star kalau kononnya membela atas dasar kemanusiaan.

4. kenapa pula the star tidak pula double-check dengan dbkl tentang isu sebenar?

5. Gambar yang dipaparkan The Star dalam artikelnya ada gambar cucu-cicit keluarga tersebut, sedangkan budak-budak tu tidak tinggal di unit tersebut.

Lagi sini The Star jijik, jadi jurucakap Hindraf! Bangsat!